2000px Joomla Logo.svg

Sigplus - hvorfor jeg endte opp med å bruke denne utvidelsen,

...istedenfor andre, flotte og populære utvidelser som Zoo og Widgetkit.

Jeg skulle lage en helt enkel website for min datter, der hun skulle presentere seg selv og hva hun driver med. Hun er billedkunstner og lærer og vil gjerne få vise fram en del av sine arbeider på en oversiktlig og enkel måte.

For å få til dette var det naturligvis nødvendig å tenke bildegalleri. Hvordan ønsket hun at bildene skulle presenteres og hvordan kunne vi få til dette så bra som mulig med Joomla.

Kravet var at alt skulle strippes ned, bildene i seg seg skulle være det fengende og de skulle derfor vises fram på den enkleste måten. Kravet var også at bildene skulle få litt tekst under(caption); navn og litt opplysninger om hver enkelt bilde. Men ikke mye tekst, dette måtte for all del ikke bli for voldsomt!

Derfor installerte jeg en del gratis plug in, som jeg prøvde ut en etter en. Jeg ble ikke imponert av noen av dem, ingen fungerte slik som vi ønsket - enten det var i forhold til tekstmuligheter eller presentasjon.

Jeg forsøkte selvfølgelig Yootheme Zoo og Widgetkit, men selv om dette er flotte utvidelser i mange tilfeller, passet de ikke inn på dette nettstedet. De var egentlig litt for prangende, litt for flotte….

Etter å ha lett i det uendelig, kom jeg til slutt over Sigplus av Levente Hunyadi.Dette er en plug in med enkelt syntaks som man setter inn i en Joomal artikkel, omtrent slik {gallery}sigplusBilder{/gallery}.

Sigplus bildegalleri for Joomla

Sigplus bildegalleri - vel verdt å prøve
hvis du ser etter en gratis utvidelse

Mappen “sigplusBilder” må selvfølgelig lages først og bilder må legges inn der. Det som er viktig i vårt tilfelle, er muligheten til å legge til litt undertekst. Det gjør vi enkelt ved å opprette en fil som kalles “labels.txt”. Denne legges i samme mappe som bildene vi skal vise frem, og innholdet må skrives på følgende måte:

Filnavn.jpg|tittel|beskrivelse.

Dette er samme framgangsmåte som en rekke andre plugins bruker for å vise undertekst, men vi fikk kjapt bekreftelse på at denne funksjonen virket perfekt for Sigplus.

Det er en del innstillinger for Sigplus, men det meste var enkelt å forstå..

Det som selvfølgelig kan oppfattes som en negativ ting, kan være “labels.txt” fila. Det er kronglete å legge til nye bilder, idet man da også må redigere  ovennevnte fil. Min datter bruker for det meste mobil og nettbrett og synes ikke Joomla og Sigplus er så bra  å bruke her. Hun nevner venner som bruker Wordpress som CMS, påstår at redigering av innhold gjøres mye lettere på mobil der. Ikke vet jeg, Joomla og Sigplus fungerer foreløpig fint på alle andre måter så derfor fortsetter vi med dette. Begrensninger med hensyn til frontend mobil redigering i Joomla kommer i en annen artikkel.